Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rady do domácnosti

Podeľte sa aj Vy o Vaše overené recepty a rady...

Pridať príspevok
:
:
:


 
pridané 21.8.2017 13:59:21

Čo na raňajky pre deti

zaujalo ma na stránke sme
https://primar.sme.sk/c/20623702/co-obsahuju-zdrave-ranajky-pre-deti.html?ref=tit

LA


 
pridané 10.8.2016 13:58:31

Tekvicová ( cuketová) polievka

tekvica/ cuketa
veľká cibuľa
hlavička cesnaku
čajová lyžička koriandrového semienka
5 lístkov šalvie
bujónová kocka - zeleninová / slepačia
soľ
mleté čierne korenie
olej
ak použijeme sladkú tekvicu použijeme trocha octu
osmažené slnečnicové semienka

postup:
Na oleji do zlatova osmažíme nakrájanú cibuľku, cesnak.
Pridáme koriandrové semienka a šalviu.
Pridáme nakrájanú tekvicu / cuketu. Podusíme, podlejeme vodou. Pridáme kocku bujónu, osolíme.
Po uvarení rozmixujeme, dochutíme soľou, octom, mletým čiernym korením.
Podávame posypané osmaženými tekvicovými semienkami.

LC


 
pridané 8.6.2016 08:27:20

Šošovicový nákyp

pohár šošovice - asi 2 dcl
pohár ryže
šampióny - asi 250 - 300g
žihľava (špenát)
veľká cibuľa
plnotučné mlieko
hrašulka
tvrdý syr
sójová omáčka
chilli omáčka
soľ -alebo kuchárek
sezamové semienka, ľanové semienka

Šosovicu a ryžu uvaríme do mäkka - každú samostatne.
Na oleji osmažíme do zlatova cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampióny, ktoré podusíme. Pridáme nakrájanú žihľavu. Dochutíme kuchárekom, sojovou omáčkou , chilli. Zmiešame s uvarenou šošovicou.
Do vymasteného pekáča vrstvíme :
vrstva ryže, vrstva zmesy,osmažené sezamové semienka a ľanové semienka,opakujeme. posypeme nastrúhaným tvrdým syrom ( časť môžeme dať aj do zmesy).
Polejeme mliekom, v ktorom rozmiešame hrašulku.
Pečieme v trúbe do zlatova.

W


 
pridané 9.5.2016 14:29:54

Jarná polievka z byliniek - u nás veľmi obľúbená

Na túto polievočku potrebujeme:
stredná cibuľa
olej
soľ
2 hrste čerstvej žihľavy, 2- 4 lístky púpavy, hrsť lístkov medvedieho cesnaku
1/2 bujónovej kocky - zeleninová
na zjemnenie môže byť trocha sójového mlieka
maslo

Postup:
Na oleji osmažíme do zlatova nadrobno nakrájanú cibuľku.
Troška môžeme "zaprášiť" hladkou múkou.Osolíme. Zalejeme studenou vodou a necháme prejsť varom. Pridáme bujón a postupne nakrájanú žihľavu a púpavu. Keď prejdú varom, pridáme nakrájané lístky medvedieho cesnaku. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochucujeme sušeným sojovým mliekom, citrónovou šťavou.

W


 

149825

15.12.2018
ÚvodÚvodná stránka